antal
FERICITA VERONICA ANTAL

fecioară martiră (1935-1958)

FERICITA VERONICA ANTAL

fecioară martiră (1935-1958)

Conferirea sacramentului Mirului în parohia din Nisiporești

În ziua de 16 august 2021, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, 93 de tineri și adolescenți au primit sacramentul Sfântului Mir. Pentru acest eveniment important din viața noastră de creștini catolici ne-am pregătit din timp, bucurându-ne de sprijinul și îndrumarea părintelui paroh, Anton Bogdănel.

Ziua cea mare a venit și plini de emoție, l-am întâmpinat pe Preasfințitul Iosif Păuleț, episcop de Iași, păstorul diecezei noastre. La sărbătoarea noastră a participat și părintele Damian Gheorghe Pătrașcu, ministrul provincial al Provinciei Franciscane „Sfântul Iosif” și alți preoți.

Într-o procesiune impresionantă, am intrat în biserică și ne-am așezat la locurile noastre.

Părintele paroh a salutat prezența în mijlocul comunității a ES Iosif Păuleț, episcop de Iași, și i-a adresat rugămintea de a prezida Sfânta Liturghie și de a administra celor 93 de adolescenți și tineri sacramentul Mirului.

În cuvântul său de învățătură, ES Iosif Păuleț ne-a vorbit despre importanța sacramentului Mirului, despre Duhul Sfânt, a treia persoană a Sfintei Treimi, despre rolul pe care îl are Duhul Sfânt în viața fiecăruia dintre noi. Într-un dialog savuros cu noi, Preasfințitul a verificat pregătirea noastră, evidențiind cele șapte daruri ale Duhului Sfânt pe care le primim prin sacramentul Mirului și îndemnându-ne să trăim credința noastră și să fim mărturisitori ai acesteia. Cu voce caldă și părintească Preasfințitul ne-a recomandat să luăm exemplu de trăire a credinței noastre în puritate, demnitate și tărie, de la fericita Veronica Antal, fiică a satului nostru, care și-a dat chiar viața pentru a nu cădea în păcat.

Momentul cel mai important al ceremoniei a fost atunci când, la îndemnul Preasfințitului Iosif Păuleț, ne-am reînnoit făgăduințele de la Botez, într-un singur glas, împreună cu toți cei prezenți, credincioși și preoți din altar.

Apoi, ES Iosif Păuleț, împreună cu părintele provincial, ne-a administrat sacramentul Mirului.

La sfârșitul ceremoniei, un adolescent proaspăt miruit a adus mulțumirile cuvenite tuturor acelora care au contribuit la realizarea acestui eveniment important din viața noastră, iar Preasfințitul ne-a felicitat și a coborât de pe altar în mijlocul nostru.

Julia Lupu

Distribuie cu:
fb-share-icon