antal
FERICITA VERONICA ANTAL

fecioară martiră (1935-1958)

FERICITA VERONICA ANTAL

fecioară martiră (1935-1958)

Pelerini „în câmp” la capela Fericitei Veronica Antal

Sâmbătă, 25 iunie 2022, în sărbătoarea Inimii Neprihănite a Mariei, frații din Nisiporești au avut bucuria de a-i primi și însoți acasă la Fericita Veronica pe credincioșii din fraternitatea terțiară (OFS) din Onești și Bacău, care au venit ca pelerini și prieteni, pentru a trăi ziua lor de reculegere lunară.

Părinții franciscani și comunitatea OFS din Nisiporești i-au întâmpinat cu bucurie și cu surpriza unui program nou de rugăciune, care a avut ca moment central celebrarea Sfintei Liturghii „în câmp” la Veronica, după cum spun oamenii simpli, adică la capela martiriului Fericitei, loc deja bine cunoscut.

După celebrarea penitențială și a sacramentului Spovezii, care a avut loc în biserică, ne-am îndreptat cu toții spre acel loc binecuvântat. Cu toții am fost vreo 45 de persoane, credincioși din Onești, Bacău și Nisiporești. Sub privirile Maicii Neprihănite și ale Fericitei Veronica, Dumnezeu ne-a dat harul de a trăi și a gusta la unison dumnezeiasca Liturghie, care a fost celebrată de pr. Imbrea Eduard OFMCap., însoțitorul pelerinilor, împreună cu pr. Blaj Fabian și pr. Iosif Cadar, acesta din urmă împărtășind pelerinilor câteva gânduri și exemple din viața și spiritualitatea Sfântului Francisc referitoare la legătura sa cu creația.

Aceasta a fost prima Sfântă Liturghie celebrată la capela martiriului Fericitei, după sfințirea acesteia, fapt care redeschide în mod providențial cultul public aici, o adevărată oază de liniște și umbră, de pace și evlavie, de unde poți pleca cu suflet reîntinerit.

Fr. Iosif-Eduard Cadar

*

Mai multe imagini puteți vedea aici.

Distribuie cu:
fb-share-icon